I begynnelsen når du tenker på å lære deg å surfe kan det virke ganske overveldende, og du vet kanskje ikke hvordan du skal starte. Varmere vær og solfylte dager er alltid en god start, og hvis du kan kombinere opplevelsen med en ferie er det enda bedre. Så for å hjelpe deg på vei til å finne ut hvor du bør reise på din første surfeferie, har vi laget en liste over noen av de beste nybegynner – surfestrendene i Portugal.

 

En av de beste tingene er å ha trygge og stabile forhold å surfe i. Dette er grunnen til at vi elsker surfeferier i Portugal, og har noen flotte surfeskoler i Portugal som lærer opp fullstendige nybegynnere hele veien til eksperter.

 

Den beste tiden å lære deg å surfe på i Portugal er i sommermånedene, fra Juni til September. April, Mai og Oktober kan også være bra. Resten av året er vanligvis for voldsomt for nybegynner-surfing.

 

 

1. Cantinho da Baia, Baleal, Peniche

 

Peniche er kanskje nå kjent for Rip Curl Pro WSL surfekonkurransen som avholdes hver Oktober, men dens lange strandlinje, Cantinho da Baia, passer utmerket for nybegynnere. Den funker under alle tidevannshøyder og strekker seg 3 km. Oppstillingen er ikke så folksom siden det er mange startpunkter.

 

De beste stedene for surfing og overnatting i Peniche

 

---

 

2. Foz do Lizandro, Ericeira

 

Som vert for mange betydelige og profesjonelle begivenheter hvert år, er Ericeira også et ideelt sted for å lære å surfe. Spesielt stranden sør for byen, Foz do Lizandro. Det er en nydelig strand med en promenade av kafeer og restauranter. «The beach breaks» funker best under lav og middels tidevannhøyde, så det vil være nok av tid i mellomtiden til å utforske byen.

 

De beste stedene for surfing og overnatting i Ericeira

 

---

 

3. Amado, Sør – vest Portugal (Lagos - området)

 

Lagos - området her noen ordentlige surfeperler, ettersom de drar nytte av noen av de varmeste vanntemperaturene i Portugal. Amado har perfekte «beach breaks» for å lære seg å surfe siden du kan surfe under alle tidevannshøyder. Den finner sted i den avskjermede Vicentina parken, så det er ingen stygge leiligheter med utsikt til stranda.

 

De beste stedene for surfing og overnatting i Lagos

 

---

 

4. Guincho, Cascais

 

Cascais er kjent for sitt mangfold av brilliante bølger rundt kystlinjen, men for nybegynnere er det best å dra ned til rolige «beach breaks» ved Guincho, en av Portugals beste nybegynner – surfestrender. Her er forholdene best under lav og middels tidevannshøyde.

 

De beste stedene for surfing og overnatting i Cascais

 

---

 

5. Sao Juliao, Ericeira

 

Det fungerer likt som Foz do Lizandro, og kan være enda bedre, avhengig av sanden under vann som kan bevege på seg fra år til år, Sao Juliao i Ericeira er en utmerket strand å surfe på. Den er også best egnet under lav og middels tidevannshøyde.